Kadının ve Sanatın Arada Kalmışlığı" Projesi
İzmir'de sanat ve kadın temalı önemli bir etkinlik düzenleniyor. İşte detaylar:
İZARTİST Sanat Günleri "ARAFTA: Kadının ve Sanatın Arada Kalmışlığı" Projesi
Uluslararası İZARTİST Derneği, kadın sanatçıların görünürlüğünü artırmak ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekmek amacıyla "ARAFTA: Kadının ve Sanatın Arada Kalmışlığı" projesini hayata geçiriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nın desteğiyle gerçekleşecek proje, 6 Mart - 30 Nisan 2025 tarihleri arasında Konak Metro Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşacak.
Proje Amacı:
Kadın sanatçıların karşılaştığı engelleri tartışmak ve farkındalık yaratmak. Sanatta kadın hakları, eşitlik ve çeşitlilik gibi evrensel değerleri ön plana çıkarmak. Sanatın sürdürülebilir kalkınma için kritik bir araç olduğuna dikkat çekmek. Kadın sanatçıların sanattaki temsil oranları, kadına yönelik şiddet ve eşitsizlik gibi konuları ele almak. Genç sanatçılar ile akademisyenler ve sanatseverler arasında sanatsal bir diyalog ortamı yaratmak.Etkinlik Takvimi:
6 Mart 2025: Açılış Töreni ve İlk Panel: "Sanat ve Kadın: Temsili, Tarihi ve Ötekileştirilmesi" Prof. Dr. Konca Yumlu, Doç. Dr. Dilek Makdal Canko, Dr. Cansu Dayan 19 Mart 2025: Smyrna Özgün Baskı Resim Sanatçıları Birliği Baskı Resim Atölyesi 4 Nisan 2025: Ebru ve Kaligrafi Atölyesi 15 Nisan 2025: Dünya Sanat Günü Paneli: "Sanatta Kadın İmgesi ve Kadın Sanatçıların Görünürlüğü" Prof. Dr. Meltem Akkaya, Prof. Dr. Nalan Okan Akın, Doç. Dr. Dizar Ercivan Zencirci 15 Nisan 2025: İzartist Derneği Üyeleri Suluboya Atölye Çalışmaları 25 Nisan 2025: İzmir Baskı Resim Grubu Baskı Resim AtölyesiYer: Konak Metro Sanat Galerisi, İzmir
İletişim:
Uluslararası İZARTİST Derneği: izartist35@gmail.com www.izartist.comSosyal Medya:
@internationel_izartistProje Koordinatörü: Mona Muzo (Muzaffer Bektaş)
Hedef Kitle:
Sanatçılar Gençler Sanat izleyicileri Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları savunucularıBeklenen Sonuçlar:
Kadın sanatçıların görünmezliğine dikkat çekilmesi. Toplumda kalıcı bir farkındalık yaratılması. Toplumsal eşitlik bilincinin yaygınlaştırılması.Bu proje, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve 15 Nisan Dünya Sanat Günü gibi önemli tarihleri de kapsayarak, sanatta cinsiyet eşitliği konusuna dikkat çekmeyi amaçlamaktadır.