Mersin'de Çevreci Proje Hayata Geçti: Akıllı Atık Otomatı İlk Kullanıcılarıyla Buluştu

YURT HABERLER (iGFA) - igfa | 22.02.2025 - 10:00, Güncelleme: 22.02.2025 - 15:06 519+ kez okundu.
 

Mersin'de Çevreci Proje Hayata Geçti: Akıllı Atık Otomatı İlk Kullanıcılarıyla Buluştu

Mersin Büyükşehir Belediyesi, AB destekli "Plastiksiz Mersin Sahilleri İçin Birleşiyoruz" projesi kapsamında Mercan Bilim Merkezi'ne Akıllı Atık Otomatı kurdu. İlk kullanıcıları öğrenciler oldu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen REMEDIES-2 programı kapsamında hibe almaya hak kazandığı "Plastiksiz Mersin Sahilleri İçin Birleşiyoruz" projesiyle çevreci bir adım attı. Proje kapsamında Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi'ne kurulan "Akıllı Atık Otomatı", ilk kullanıcıları olan öğrencilerle buluştu. Akıllı Atık Otomatı İlk Kez Çocuklarla Buluştu: Mersin'de kamu kurumları ve özel sektör arasında bu sistemi ilk kez kullanan kurum olma özelliği taşıyan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akıllı Atık Otomatı'nı ilk olarak geleceğin teminatı çocuklarla buluşturdu. Mercan Bilim Merkezi'ne gelen öğrenciler, otomat hakkında bilgi aldıktan sonra ellerindeki plastik, cam ve metal atıkları otomata atarak geri dönüşüme katkı sağladı. Çocuklara geri dönüştürülmüş plastik malzemelerden üretilen saksılar ve kompost gübre hediye edildi. Proje Detayları: Proje, Horizon Europe inovasyon programının bir parçası olan REMEDIES-2 programında uluslararası başvurular arasında en yüksek puanı alarak hibe almaya hak kazanan 3 projeden biri oldu. Adnan Menderes sahil şeridi boyunca belirlenen pilot alanlara 6 adet içme suyu çeşmesi ve 6 adet plastik toplama kumbarası yerleştirilecek. Yıl Mercan İklim ve Çevre Bilim Merkezi'nde 6-18 yaş arası 1200 vatandaşa atık ayrıştırma, geri dönüşüm ve sıfır atık konularında eğitimler verilecek. Mersin'in kıyı şeridi ve nehir kenarlarında temizlik etkinlikleri düzenlenecek. Çiniligöl ve Göksu Deltası'nda da temizlik faaliyetleri yapılacak. Projenin Amaçları: Plastik kirliliğini azaltarak sahillerin ve doğanın korunması. Vatandaşların geri dönüşüm alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek. Çevre bilincini artırmak ve sürdürülebilir bir atık yönetim sistemi oluşturmak. Vatandaşlara Çağrı: Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları projeye aktif olarak katılmaya ve geri dönüştürülebilir atıklarını akıllı atık otomatına atmaya davet ediyor.   (İGFA)
Mersin Büyükşehir Belediyesi, AB destekli "Plastiksiz Mersin Sahilleri İçin Birleşiyoruz" projesi kapsamında Mercan Bilim Merkezi'ne Akıllı Atık Otomatı kurdu. İlk kullanıcıları öğrenciler oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen REMEDIES-2 programı kapsamında hibe almaya hak kazandığı "Plastiksiz Mersin Sahilleri İçin Birleşiyoruz" projesiyle çevreci bir adım attı. Proje kapsamında Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi'ne kurulan "Akıllı Atık Otomatı", ilk kullanıcıları olan öğrencilerle buluştu.

Akıllı Atık Otomatı İlk Kez Çocuklarla Buluştu:

Mersin'de kamu kurumları ve özel sektör arasında bu sistemi ilk kez kullanan kurum olma özelliği taşıyan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akıllı Atık Otomatı'nı ilk olarak geleceğin teminatı çocuklarla buluşturdu. Mercan Bilim Merkezi'ne gelen öğrenciler, otomat hakkında bilgi aldıktan sonra ellerindeki plastik, cam ve metal atıkları otomata atarak geri dönüşüme katkı sağladı. Çocuklara geri dönüştürülmüş plastik malzemelerden üretilen saksılar ve kompost gübre hediye edildi.

Proje Detayları:

  • Proje, Horizon Europe inovasyon programının bir parçası olan REMEDIES-2 programında uluslararası başvurular arasında en yüksek puanı alarak hibe almaya hak kazanan 3 projeden biri oldu.
  • Adnan Menderes sahil şeridi boyunca belirlenen pilot alanlara 6 adet içme suyu çeşmesi ve 6 adet plastik toplama kumbarası yerleştirilecek.
    1. Yıl Mercan İklim ve Çevre Bilim Merkezi'nde 6-18 yaş arası 1200 vatandaşa atık ayrıştırma, geri dönüşüm ve sıfır atık konularında eğitimler verilecek.
  • Mersin'in kıyı şeridi ve nehir kenarlarında temizlik etkinlikleri düzenlenecek.
  • Çiniligöl ve Göksu Deltası'nda da temizlik faaliyetleri yapılacak.

Projenin Amaçları:

  • Plastik kirliliğini azaltarak sahillerin ve doğanın korunması.
  • Vatandaşların geri dönüşüm alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek.
  • Çevre bilincini artırmak ve sürdürülebilir bir atık yönetim sistemi oluşturmak.

Vatandaşlara Çağrı:

Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları projeye aktif olarak katılmaya ve geri dönüştürülebilir atıklarını akıllı atık otomatına atmaya davet ediyor.

 

(İGFA)

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergercek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.