Mide Kanserinde Yeni Umutlar: İmmünoterapi ve Güncel Tedavi Yöntemleri İstanbul'da Tartışıldı

SAĞLIK (Beyaz Haber Ajansi) - Beyaz Haber Ajansi | 08.03.2025 - 10:09, Güncelleme: 08.03.2025 - 15:11 793+ kez okundu.
 

Mide Kanserinde Yeni Umutlar: İmmünoterapi ve Güncel Tedavi Yöntemleri İstanbul'da Tartışıldı

İstanbul'da düzenlenen uluslararası sempozyumda, mide kanserinde immünoterapi ve güncel tedavi yaklaşımları ele alındı. Uzmanlar, erken teşhis ve genetik testlerin önemine dikkat çekti.
Mide kanseri, dünya genelinde ve ülkemizde giderek yaygınlaşan ve ciddi sonuçlar doğuran bir hastalık. Erken teşhis için tarama yöntemlerinin yetersizliği nedeniyle genellikle ileri evrede tanı konulan mide kanseri, kansere bağlı ölümlerde önemli bir yere sahip. Ancak son yıllarda yapılan araştırmalar ve geliştirilen tedavi yöntemleri, mide kanseriyle mücadelede umut verici adımlar atılmasını sağlıyor. Uluslararası Sempozyum İstanbul'da Gerçekleştirildi Mide kanseri alanında çalışan 200'ü aşkın uzman, 28 Şubat-1 Mart 2025 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen uluslararası sempozyumda bir araya geldi. Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Gastrointestinal Onkoloji Ünitesi'nin öncülüğünde gerçekleştirilen sempozyumda, immünoterapiden genetik testlere, radyoterapinin rolünden endoskopik işlemlere kadar birçok güncel tedavi yöntemi tartışıldı. Uzmanlar Yeni Tedavi Yöntemlerini Değerlendirdi Sempozyumda konuşan Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Erman Aytaç, mide kanseri tedavisinde son yıllarda önemli gelişmeler yaşandığını belirtti. Özellikle cerrahi, ilaç tedavileri, immünoterapi ve radyoterapi alanlarında hastalar için daha etkili ve konforlu yöntemlerin kullanılmaya başlandığını vurguladı. Avrupa Medikal Onkoloji Derneği'nden (ESMO) Prof. Dr. Sara De Dosso ise immünoterapinin mide kanseri tedavisinde çığır açan gelişmelerden biri olduğunu ifade etti. İmmünoterapinin, vücudun bağışıklık sistemini harekete geçirerek tümör tedavisini daha az yan etkiyle ve daha başarılı şekilde yapmayı sağladığını belirtti. Erken Teşhis ve Genetik Testlerin Önemi Uzmanlar, mide kanseri tedavisindeki gelişmelerin yaşam beklentisini artırdığını ancak en önemli faktörün erken teşhis olduğunu vurguladı. Ülkemizde mide kanseri için tarama programı bulunmadığına dikkat çekerek, genetik yatkınlığı olan kişilerin mutlaka test yaptırması gerektiğini belirttiler. Sempozyumun Öne Çıkan Başlıkları: İmmünoterapinin mide kanseri tedavisindeki rolü Cerrahi yöntemlerdeki gelişmeler ve minimal invaziv yaklaşımlar Radyoterapinin kullanımı ve yeni tedavi protokolleri Erken evre mide kanserinde endoskopik yöntemler Genetik testlerin önemi ve tarama programları   (BYZHA)
İstanbul'da düzenlenen uluslararası sempozyumda, mide kanserinde immünoterapi ve güncel tedavi yaklaşımları ele alındı. Uzmanlar, erken teşhis ve genetik testlerin önemine dikkat çekti.

Mide kanseri, dünya genelinde ve ülkemizde giderek yaygınlaşan ve ciddi sonuçlar doğuran bir hastalık. Erken teşhis için tarama yöntemlerinin yetersizliği nedeniyle genellikle ileri evrede tanı konulan mide kanseri, kansere bağlı ölümlerde önemli bir yere sahip. Ancak son yıllarda yapılan araştırmalar ve geliştirilen tedavi yöntemleri, mide kanseriyle mücadelede umut verici adımlar atılmasını sağlıyor.

Uluslararası Sempozyum İstanbul'da Gerçekleştirildi

Mide kanseri alanında çalışan 200'ü aşkın uzman, 28 Şubat-1 Mart 2025 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen uluslararası sempozyumda bir araya geldi. Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Gastrointestinal Onkoloji Ünitesi'nin öncülüğünde gerçekleştirilen sempozyumda, immünoterapiden genetik testlere, radyoterapinin rolünden endoskopik işlemlere kadar birçok güncel tedavi yöntemi tartışıldı.

Uzmanlar Yeni Tedavi Yöntemlerini Değerlendirdi

Sempozyumda konuşan Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Erman Aytaç, mide kanseri tedavisinde son yıllarda önemli gelişmeler yaşandığını belirtti. Özellikle cerrahi, ilaç tedavileri, immünoterapi ve radyoterapi alanlarında hastalar için daha etkili ve konforlu yöntemlerin kullanılmaya başlandığını vurguladı.

Avrupa Medikal Onkoloji Derneği'nden (ESMO) Prof. Dr. Sara De Dosso ise immünoterapinin mide kanseri tedavisinde çığır açan gelişmelerden biri olduğunu ifade etti. İmmünoterapinin, vücudun bağışıklık sistemini harekete geçirerek tümör tedavisini daha az yan etkiyle ve daha başarılı şekilde yapmayı sağladığını belirtti.

Erken Teşhis ve Genetik Testlerin Önemi

Uzmanlar, mide kanseri tedavisindeki gelişmelerin yaşam beklentisini artırdığını ancak en önemli faktörün erken teşhis olduğunu vurguladı. Ülkemizde mide kanseri için tarama programı bulunmadığına dikkat çekerek, genetik yatkınlığı olan kişilerin mutlaka test yaptırması gerektiğini belirttiler.

Sempozyumun Öne Çıkan Başlıkları:

  • İmmünoterapinin mide kanseri tedavisindeki rolü
  • Cerrahi yöntemlerdeki gelişmeler ve minimal invaziv yaklaşımlar
  • Radyoterapinin kullanımı ve yeni tedavi protokolleri
  • Erken evre mide kanserinde endoskopik yöntemler
  • Genetik testlerin önemi ve tarama programları

 

(BYZHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergercek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.