566 YILLIK GELENEK YAŞATILIYOR: AKHİSAR ÇAĞLAK FESTİVALİ KORTEJLE BAŞLADI

YURT HABERLER 20.05.2025 - 20:47, Güncelleme: 20.05.2025 - 20:47 265 kez okundu.
 

566 YILLIK GELENEK YAŞATILIYOR: AKHİSAR ÇAĞLAK FESTİVALİ KORTEJLE BAŞLADI

Manisa'nın köklü kültürel miraslarından 566. Akhisar Çağlak Festivali kortej yürüyüşüyle başladı. Başkan Zeyrek: “Bu festival mirasımızdır.”
Manisa’nın Akhisar ilçesinde bu yıl 566. kez düzenlenen Çağlak Festivali, görkemli bir kortej yürüyüşüyle başladı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, etkinliğe katılarak vatandaşlarla birlikte yürüdü. Başkan Zeyrek, festivalin Manisa’nın kültürel zenginliğini gelecek kuşaklara taşıma açısından büyük önem taşıdığını belirtti. 1459 yılında başlayan ve bu yıl 18 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Çağlak Festivali, konserlerden cirit müsabakalarına, spor turnuvalarından geleneksel gösterilere kadar birçok renkli etkinliğe ev sahipliği yapacak. Kortej yürüyüşüne; Akhisar Kaymakamı Mustafa Can, Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sami Karaoğlan ve çok sayıda protokol üyesi ile vatandaşlar katıldı. “Festival, sadece şenlik değil; aidiyet ve vefa örneğidir” Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, festivalin sadece bir eğlence değil, aynı zamanda geçmişle kurulan güçlü bir bağ olduğunu ifade etti. Dutlulu, “Bu gelenek 15. yüzyılda yaşayan ve Akhisar’a ilim, kültür ve sanat taşıyan Şeyh İsa’nın anısına başlamıştır. Çağlak Deresi’nde halkın coşkusuyla başlayan kutlamalar, bugün geleneksel bir festivale dönüşmüştür” dedi. “Manisa artık festivaller şehri” Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, konuşmasında festivalin kent kimliğine kattığı değeri vurguladı. “Manisa artık dolu dolu festivalleri bir gelenek haline getirdi. Geçtiğimiz ay Mesir Macunu Festivali’ni hep birlikte kutladık. Şimdi de Akhisar'da bir başka mirası yaşatıyoruz. Bu, sadece geçmişe vefa değil, geleceğe de bir mesajdır” diye konuştu. “Ortak akıl ve hızlı hizmetle ilerliyoruz” Zeyrek ayrıca, “Kültürümüze, tarihimize ve manevi değerlerimize sahip çıkarak gelecek nesillere ilham veren festivaller düzenlemek yerel yönetimlerin en temel görevlerinden biridir. Bu anlamda ortak akıl ve kurumlar arası iş birliğiyle Manisa’mıza yakışır işler yapmaya devam edeceğiz” dedi. Mahalle muhtarından teşekkür Şeyh İsa Mahallesi Muhtarı Zafer Kara ise festivalin hazırlanmasında emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin sosyal birlikteliği güçlendirdiğini ifade etti.
Manisa'nın köklü kültürel miraslarından 566. Akhisar Çağlak Festivali kortej yürüyüşüyle başladı. Başkan Zeyrek: “Bu festival mirasımızdır.”

Manisa’nın Akhisar ilçesinde bu yıl 566. kez düzenlenen Çağlak Festivali, görkemli bir kortej yürüyüşüyle başladı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, etkinliğe katılarak vatandaşlarla birlikte yürüdü. Başkan Zeyrek, festivalin Manisa’nın kültürel zenginliğini gelecek kuşaklara taşıma açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

1459 yılında başlayan ve bu yıl 18 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Çağlak Festivali, konserlerden cirit müsabakalarına, spor turnuvalarından geleneksel gösterilere kadar birçok renkli etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Kortej yürüyüşüne; Akhisar Kaymakamı Mustafa Can, Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sami Karaoğlan ve çok sayıda protokol üyesi ile vatandaşlar katıldı.

“Festival, sadece şenlik değil; aidiyet ve vefa örneğidir”

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, festivalin sadece bir eğlence değil, aynı zamanda geçmişle kurulan güçlü bir bağ olduğunu ifade etti. Dutlulu, “Bu gelenek 15. yüzyılda yaşayan ve Akhisar’a ilim, kültür ve sanat taşıyan Şeyh İsa’nın anısına başlamıştır. Çağlak Deresi’nde halkın coşkusuyla başlayan kutlamalar, bugün geleneksel bir festivale dönüşmüştür” dedi.

“Manisa artık festivaller şehri”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, konuşmasında festivalin kent kimliğine kattığı değeri vurguladı. “Manisa artık dolu dolu festivalleri bir gelenek haline getirdi. Geçtiğimiz ay Mesir Macunu Festivali’ni hep birlikte kutladık. Şimdi de Akhisar'da bir başka mirası yaşatıyoruz. Bu, sadece geçmişe vefa değil, geleceğe de bir mesajdır” diye konuştu.

“Ortak akıl ve hızlı hizmetle ilerliyoruz”

Zeyrek ayrıca, “Kültürümüze, tarihimize ve manevi değerlerimize sahip çıkarak gelecek nesillere ilham veren festivaller düzenlemek yerel yönetimlerin en temel görevlerinden biridir. Bu anlamda ortak akıl ve kurumlar arası iş birliğiyle Manisa’mıza yakışır işler yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Mahalle muhtarından teşekkür

Şeyh İsa Mahallesi Muhtarı Zafer Kara ise festivalin hazırlanmasında emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin sosyal birlikteliği güçlendirdiğini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergercek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.