ABD'de 'Dünya Kadınlar Günü' neden 1 ay sürüyor?

DÜNYADAN 09.03.2025 - 11:55, Güncelleme: 09.03.2025 - 12:20 220 kez okundu.
 

ABD'de 'Dünya Kadınlar Günü' neden 1 ay sürüyor?

Prof. Dr. Ayşe Derya Kahraman, ABD'de Dünya Kadınlar Günü'nün bir ay boyunca kutlanmasını ve kadın hakları için yapılan çalışmaları anlattı. Türkiye'de hayata geçirdiği projelerle iki ülke arasında köprü kurmayı hedefliyor.
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Grafik Tasarım Programı öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşe Derya Kahraman, Dünya Kadınlar Günü'nün ABD'de bir ay boyunca kutlanmasının önemini ve bu süreçte hayata geçirdiği projeleri anlattı. New York Temsilcisi Özlem Özgüt Yörekli'ye konuşan Kahraman, kadınların güçlendirilmesi ve toplumsal eşitlik için yapılan çalışmalara dikkat çekti. ABD'de Kadınlar İçin Aksiyon Hareketi ABD'de Dünya Kadınlar Günü, sadece bir kutlama olmaktan çıkıp, kadın hakları için bir aksiyon hareketine dönüştü. "International Women's Day" platformu, bir ay boyunca dünya genelinde kadınların ekonomik ve toplumsal hakları için etkinlikler düzenleyerek harekete geçmeyi teşvik ediyor. Prof. Dr. Ayşe Derya Kahraman, Türkiye'nin bu platformda yer almamasının eksikliğini gidermek için aktif çalışmalar yürütüyor. Ayşe Derya Kahraman'ın Girişimleri İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa'da öğretim üyesi ve ABD'de misafir akademisyen olan Kahraman, Türkiye'de kurduğu Bilgi Köprüsü ve Dayanışma Derneği ile dezavantajlı kadınlara destek oluyor. Göçmen, erken yaşta evlenmiş, engelli ve sabıkalı kadınlara yönelik projeler geliştiren Kahraman, ABD'deki kadın güçlendirme hareketine katılarak iki ülke arasında köprü kurmayı hedefliyor. Teknoloji Okuryazarlığı ve Dijital İş Gücü Arnavutköy Belediyesi ile ortak projelerde dezavantajlı kadınlara teknoloji okuryazarlığı ve dijital iş gücü eğitimleri veren Kahraman, kadınları e-ticaret gibi alternatif iş modelleriyle güçlendirmeyi amaçlıyor. Geçirdiği tren kazası sonrası hayatını kadınlara faydalı olmaya adayan Kahraman, bu deneyimlerini ABD platformunda da kullanarak uluslararası iş birliği ağı oluşturmayı hedefliyor. "Harekete Geç" Hareketi ve Tarihçe ABD'deki platform, "Harekete Geç" mottosuyla kadın hakları konusunda farkındalık yaratmayı ve somut adımlar atmayı teşvik ediyor. Dünya Kadınlar Günü'nün kökenleri, 1911'de New York'ta kadın işçilerin eşit haklar ve iyi çalışma koşulları için başlattığı protestolara dayanıyor.
Prof. Dr. Ayşe Derya Kahraman, ABD'de Dünya Kadınlar Günü'nün bir ay boyunca kutlanmasını ve kadın hakları için yapılan çalışmaları anlattı. Türkiye'de hayata geçirdiği projelerle iki ülke arasında köprü kurmayı hedefliyor.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Grafik Tasarım Programı öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşe Derya Kahraman, Dünya Kadınlar Günü'nün ABD'de bir ay boyunca kutlanmasının önemini ve bu süreçte hayata geçirdiği projeleri anlattı. New York Temsilcisi Özlem Özgüt Yörekli'ye konuşan Kahraman, kadınların güçlendirilmesi ve toplumsal eşitlik için yapılan çalışmalara dikkat çekti.

ABD'de Kadınlar İçin Aksiyon Hareketi

ABD'de Dünya Kadınlar Günü, sadece bir kutlama olmaktan çıkıp, kadın hakları için bir aksiyon hareketine dönüştü. "International Women's Day" platformu, bir ay boyunca dünya genelinde kadınların ekonomik ve toplumsal hakları için etkinlikler düzenleyerek harekete geçmeyi teşvik ediyor. Prof. Dr. Ayşe Derya Kahraman, Türkiye'nin bu platformda yer almamasının eksikliğini gidermek için aktif çalışmalar yürütüyor.

Ayşe Derya Kahraman'ın Girişimleri

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa'da öğretim üyesi ve ABD'de misafir akademisyen olan Kahraman, Türkiye'de kurduğu Bilgi Köprüsü ve Dayanışma Derneği ile dezavantajlı kadınlara destek oluyor. Göçmen, erken yaşta evlenmiş, engelli ve sabıkalı kadınlara yönelik projeler geliştiren Kahraman, ABD'deki kadın güçlendirme hareketine katılarak iki ülke arasında köprü kurmayı hedefliyor.

Teknoloji Okuryazarlığı ve Dijital İş Gücü

Arnavutköy Belediyesi ile ortak projelerde dezavantajlı kadınlara teknoloji okuryazarlığı ve dijital iş gücü eğitimleri veren Kahraman, kadınları e-ticaret gibi alternatif iş modelleriyle güçlendirmeyi amaçlıyor. Geçirdiği tren kazası sonrası hayatını kadınlara faydalı olmaya adayan Kahraman, bu deneyimlerini ABD platformunda da kullanarak uluslararası iş birliği ağı oluşturmayı hedefliyor.

"Harekete Geç" Hareketi ve Tarihçe

ABD'deki platform, "Harekete Geç" mottosuyla kadın hakları konusunda farkındalık yaratmayı ve somut adımlar atmayı teşvik ediyor. Dünya Kadınlar Günü'nün kökenleri, 1911'de New York'ta kadın işçilerin eşit haklar ve iyi çalışma koşulları için başlattığı protestolara dayanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergercek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.