Bakanlık Açıkladı: Bu 7 Sucuk Markasında Hileli Üretim Tespit Edildi!

EKONOMİ (iLKHA) - ilkha | 14.05.2025 - 09:21, Güncelleme: 14.05.2025 - 13:46 87 kez okundu.
 

Bakanlık Açıkladı: Bu 7 Sucuk Markasında Hileli Üretim Tespit Edildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı denetimlerinde, bazı sucuk markalarının içeriğinde baş eti, soya, deri dokusu ve kanatlı eti gibi katkılar tespit edildi. İşte kamuoyuyla paylaşılan o hileli markalar…
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetimler sonucunda, mevzuata aykırı üretim yaptığı belirlenen 7 sucuk markası ifşa edildi. Sucuklarda baş eti, deri dokusu, soya ve kanatlı eti gibi katkı maddelerinin kullanıldığı tespit edildi. Bakanlık, tüketicileri bilinçli alışveriş yapmaları konusunda uyardı. Hileli Üretim Yapan 7 Marka Açıklandı Denetimler sonucunda içeriğinde belirtilmeyen veya hileli katkı maddeleri bulunan markalar ve detayları şu şekilde: Öztürk Sucukları (Sakarya): Ürünlerinde baş eti (sakatat) tespit edildi. Ülke genelinde satış yapıyor. Akkoyun Dana Sucuk: İçeriğinde deri dokusu ve kanatlı eti bulundu. Üretici: Altun Pazarlama Tic. Ltd. Şti. Ertürk Sucuk: Ürünlerinde mekanik ayrılmamış kanatlı eti ve soya bulundu. Ceylaner Piliç Sucuk: İçeriğinde mekanik ayrılmış kanatlı eti tespit edildi. Afyon Keyf-i Sucuk: Isıl işlem görmüş piliç sucukta da mekanik ayrılmış kanatlı eti yer aldı. Afyon Gürkasap Dana Sucuk: İçeriğinde kanatlı eti bulundu. Üretici: Merkil Deniz Ürünleri Gıda ve İçecek Tic. [Marka yedinciyi tamamlıyor]: (Haberde 6 ürün detayı verilmiş, ek kaynak varsa yedincisi eklenebilir.) Bakanlıktan Vatandaşa Uyarı: Gıda Güvenliği Ciddiye Alınmalı Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliğinin tüketici sağlığı açısından büyük bir tehdit oluşturabileceğini vurgularken, özellikle ürün içeriği, üretici bilgisi ve etiket detaylarının dikkatle incelenmesi gerektiğini bildirdi. Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Vatandaşlarımızdan beklentimiz; bilinçli tüketim alışkanlıkları edinmeleri, güvenilir ve kayıtlı üreticileri tercih etmeleri ve şüpheli durumları Alo 174 Gıda Hattı’na bildirmeleridir.” Tüketiciler Ne Yapmalı? Ürün etiketlerini dikkatle okuyun. Tanınmayan veya merdiven altı üretim yapan markalardan uzak durun. Fiyatı aşırı düşük olan ürünlere karşı temkinli olun. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın paylaştığı hileli gıda listesini düzenli kontrol edin. Gıda alışverişinizi güvenilir marketlerden yapın. Gıda güvenliği sadece üreticiye değil, tüketiciye de sorumluluk yükler. Sağlıklı nesiller ve güvenli beslenme için bilinçli tercihler şart.
Tarım ve Orman Bakanlığı denetimlerinde, bazı sucuk markalarının içeriğinde baş eti, soya, deri dokusu ve kanatlı eti gibi katkılar tespit edildi. İşte kamuoyuyla paylaşılan o hileli markalar…

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetimler sonucunda, mevzuata aykırı üretim yaptığı belirlenen 7 sucuk markası ifşa edildi. Sucuklarda baş eti, deri dokusu, soya ve kanatlı eti gibi katkı maddelerinin kullanıldığı tespit edildi. Bakanlık, tüketicileri bilinçli alışveriş yapmaları konusunda uyardı.

Hileli Üretim Yapan 7 Marka Açıklandı

Denetimler sonucunda içeriğinde belirtilmeyen veya hileli katkı maddeleri bulunan markalar ve detayları şu şekilde:

  • Öztürk Sucukları (Sakarya): Ürünlerinde baş eti (sakatat) tespit edildi. Ülke genelinde satış yapıyor.

  • Akkoyun Dana Sucuk: İçeriğinde deri dokusu ve kanatlı eti bulundu. Üretici: Altun Pazarlama Tic. Ltd. Şti.

  • Ertürk Sucuk: Ürünlerinde mekanik ayrılmamış kanatlı eti ve soya bulundu.

  • Ceylaner Piliç Sucuk: İçeriğinde mekanik ayrılmış kanatlı eti tespit edildi.

  • Afyon Keyf-i Sucuk: Isıl işlem görmüş piliç sucukta da mekanik ayrılmış kanatlı eti yer aldı.

  • Afyon Gürkasap Dana Sucuk: İçeriğinde kanatlı eti bulundu. Üretici: Merkil Deniz Ürünleri Gıda ve İçecek Tic.

  • [Marka yedinciyi tamamlıyor]: (Haberde 6 ürün detayı verilmiş, ek kaynak varsa yedincisi eklenebilir.)

Bakanlıktan Vatandaşa Uyarı: Gıda Güvenliği Ciddiye Alınmalı

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliğinin tüketici sağlığı açısından büyük bir tehdit oluşturabileceğini vurgularken, özellikle ürün içeriği, üretici bilgisi ve etiket detaylarının dikkatle incelenmesi gerektiğini bildirdi. Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Vatandaşlarımızdan beklentimiz; bilinçli tüketim alışkanlıkları edinmeleri, güvenilir ve kayıtlı üreticileri tercih etmeleri ve şüpheli durumları Alo 174 Gıda Hattı’na bildirmeleridir.”

Tüketiciler Ne Yapmalı?

  • Ürün etiketlerini dikkatle okuyun.

  • Tanınmayan veya merdiven altı üretim yapan markalardan uzak durun.

  • Fiyatı aşırı düşük olan ürünlere karşı temkinli olun.

  • Tarım ve Orman Bakanlığı’nın paylaştığı hileli gıda listesini düzenli kontrol edin.

  • Gıda alışverişinizi güvenilir marketlerden yapın.

Gıda güvenliği sadece üreticiye değil, tüketiciye de sorumluluk yükler. Sağlıklı nesiller ve güvenli beslenme için bilinçli tercihler şart.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergercek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.