Buca Belediyesi Kızılçullu Tarım Okulu'nda çocuklara tarım eğitimi veriyor

İZMİR HABERLERİ 04.05.2025 - 11:40, Güncelleme: 04.05.2025 - 11:52 96 kez okundu.
 

Buca Belediyesi Kızılçullu Tarım Okulu'nda çocuklara tarım eğitimi veriyor

Buca Belediyesi’nin Kızılçullu Tarım Okulu projesi kapsamında, 850 çocuğa tarım eğitimi verildi. Hedef, Mayıs sonunda 1500 öğrenciye ulaşmak. Eğitimler çocuklara doğayı sevdirmeyi ve toprakla temas etmeyi amaçlıyor.
Buca Belediyesi, ilçede Köy Enstitüleri ruhunu yeniden yeşertmek amacıyla yaşama geçirdiği Kızılçullu Tarım Okulu ve Yerel Tohum Merkezi’nde yedi ay gibi kısa bir sürede 850 öğrenciye tarım eğitimi verdi. Mayıs ayında verilecek eğitimlerle bu rakamın bin 500'e çıkması planlanıyor. Buca Belediyesi, ilçenin tarım kültürünü yeniden canlandırmak adına hizmete açtığı Kızılçullu Tarım Okulu ve Yerel Tohum Merkezi’nde okul öncesi çocuklara tarımsal üretim alanında eğitimler veriyor. Doğayı, toprağı ve tarımı sevdirmek amacıyla verilen eğitimlerde çocuklara, tohum nedir, sebzeler nasıl oluşur ve ağaçlar nasıl meyve verir gibi konularda uygulamalı bilgiler aktarılıyor. Tarım Okulu’nda  geçtiğimiz ekim ayından bu yana 4-5-6 yaş grubunda 850 öğrenciye eğitim verilirken  mayıs ayında verilecek eğitimlerle birlikte bu rakamın bin 500'e çıkması planlanıyor. “VERİLEN EĞİTİMLERLE FARKINDALIK YARATIYORUZ” İlçenin çocuklarında tarım ve doğa konularında farkındalık yaratmayı hedeflediklerini söyleyen Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Buca Belediyesi olarak ilçemizin geçmişi için çok değerli olan tarımsal üretimin yeniden canlandırılması amacıyla çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımıza verdiğimiz eğitimler bu çalışmalarımızın değerli bir kısmı. Çocuklarımızın, besinlerin nasıl, hangi ortamda yetiştiğini görmesini istiyoruz. Toprakla tanışsınlar, doğayı sevsinler istiyoruz” diye konuştu. “KÖY ENSTİTÜLERİ’NDEN İLHAM ALDIK” Buca Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Mustafa Görgün ise Kızılçullu Tarım Okulu ve Yerel Tohum Merkezi’ni açarken Köy Enstitüleri’nden ilham aldıklarına değinerek, “Burada amacımız çocuklarımıza tarımı sevdirmek ve onları tarımla buluşturmak. Bugüne kadar burada 850 çocuğumuzu misafir ettik. Mayıs sonuna kadar bin 500 öğrencimize eğitim vermeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda burada çiftçilerimize de eğitimler veriyoruz. Üniversiteden hocalarımız, enstitüten hocalarımız ve kendi uzman kadromuz ile üretimi artırmak adına gübreleme, budama, ilaçlama eğitimleri veriyoruz. Sadece çiftçilerimize değil çiftçiliğe merakı olan vatandaşlarımıza da gerekli bilgileri veriyoruz” dedi. Topraksız tarım uygulaması yaptıkları 2 bin metrekarelik serada da öğrencileri ağırladıklarını belirten Mustafa Görgün, çocukların tohumdan sofraya üretim süreçlerini görmelerini sağladıklarını sözlerine ekledi. ÇOCUKLAR TOHUM EKİMİ YAPIYOR Tarım Okulu’ndaki eğitimlerde, çocukların dersleri daha verimli dinlemesi adına sunumlar çeşitli görsellerle ve destekleyici çizgi filmlerle zenginleştiriliyor. Ardından bahçede tohum ekim etkinliği gerçekleştiriliyor. Bu etkinlikte her çocuğa minik bir saksı toprak verilerek eğitmenler eşliğinde tohumu toprağa ekmeleri sağlanıyor. Böylelikle, çocukların minik çapa, tırmık ve kürek kullanarak toprakla temasları sağlanıyor.  
Buca Belediyesi’nin Kızılçullu Tarım Okulu projesi kapsamında, 850 çocuğa tarım eğitimi verildi. Hedef, Mayıs sonunda 1500 öğrenciye ulaşmak. Eğitimler çocuklara doğayı sevdirmeyi ve toprakla temas etmeyi amaçlıyor.

Buca Belediyesi, ilçede Köy Enstitüleri ruhunu yeniden yeşertmek amacıyla yaşama geçirdiği Kızılçullu Tarım Okulu ve Yerel Tohum Merkezi’nde yedi ay gibi kısa bir sürede 850 öğrenciye tarım eğitimi verdi. Mayıs ayında verilecek eğitimlerle bu rakamın bin 500'e çıkması planlanıyor.

Buca Belediyesi, ilçenin tarım kültürünü yeniden canlandırmak adına hizmete açtığı Kızılçullu Tarım Okulu ve Yerel Tohum Merkezi’nde okul öncesi çocuklara tarımsal üretim alanında eğitimler veriyor. Doğayı, toprağı ve tarımı sevdirmek amacıyla verilen eğitimlerde çocuklara, tohum nedir, sebzeler nasıl oluşur ve ağaçlar nasıl meyve verir gibi konularda uygulamalı bilgiler aktarılıyor. Tarım Okulu’nda  geçtiğimiz ekim ayından bu yana 4-5-6 yaş grubunda 850 öğrenciye eğitim verilirken  mayıs ayında verilecek eğitimlerle birlikte bu rakamın bin 500'e çıkması planlanıyor.

“VERİLEN EĞİTİMLERLE FARKINDALIK YARATIYORUZ”


İlçenin çocuklarında tarım ve doğa konularında farkındalık yaratmayı hedeflediklerini söyleyen Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Buca Belediyesi olarak ilçemizin geçmişi için çok değerli olan tarımsal üretimin yeniden canlandırılması amacıyla çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımıza verdiğimiz eğitimler bu çalışmalarımızın değerli bir kısmı. Çocuklarımızın, besinlerin nasıl, hangi ortamda yetiştiğini görmesini istiyoruz. Toprakla tanışsınlar, doğayı sevsinler istiyoruz” diye konuştu.

“KÖY ENSTİTÜLERİ’NDEN İLHAM ALDIK”


Buca Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Mustafa Görgün ise Kızılçullu Tarım Okulu ve Yerel Tohum Merkezi’ni açarken Köy Enstitüleri’nden ilham aldıklarına değinerek, “Burada amacımız çocuklarımıza tarımı sevdirmek ve onları tarımla buluşturmak. Bugüne kadar burada 850 çocuğumuzu misafir ettik. Mayıs sonuna kadar bin 500 öğrencimize eğitim vermeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda burada çiftçilerimize de eğitimler veriyoruz. Üniversiteden hocalarımız, enstitüten hocalarımız ve kendi uzman kadromuz ile üretimi artırmak adına gübreleme, budama, ilaçlama eğitimleri veriyoruz. Sadece çiftçilerimize değil çiftçiliğe merakı olan vatandaşlarımıza da gerekli bilgileri veriyoruz” dedi. Topraksız tarım uygulaması yaptıkları 2 bin metrekarelik serada da öğrencileri ağırladıklarını belirten Mustafa Görgün, çocukların tohumdan sofraya üretim süreçlerini görmelerini sağladıklarını sözlerine ekledi.

ÇOCUKLAR TOHUM EKİMİ YAPIYOR

Tarım Okulu’ndaki eğitimlerde, çocukların dersleri daha verimli dinlemesi adına sunumlar çeşitli görsellerle ve destekleyici çizgi filmlerle zenginleştiriliyor. Ardından bahçede tohum ekim etkinliği gerçekleştiriliyor. Bu etkinlikte her çocuğa minik bir saksı toprak verilerek eğitmenler eşliğinde tohumu toprağa ekmeleri sağlanıyor. Böylelikle, çocukların minik çapa, tırmık ve kürek kullanarak toprakla temasları sağlanıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergercek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.