Türkiye’nin 2024 Nüfus Projeksiyonu: Gençlik ve Yaşlanma Dengesi

YURTTAN HABERLER 09.07.2025 - 11:46, Güncelleme: 09.07.2025 - 11:46 26 kez okundu.
 

Türkiye’nin 2024 Nüfus Projeksiyonu: Gençlik ve Yaşlanma Dengesi

Türkiye, 2024'te 85,6 milyon nüfus ile dünya sıralamasında 18. sırada. Genç nüfus oranı Avrupa ülkelerine kıyasla daha yüksek olsa da yaşlı nüfus oranı daha düşük seviyelerde kalıyor.
2024 yılına ait veriler, Türkiye'nin toplam nüfusunun 85,6 milyon olduğunu ve bu sayıyla dünya genelinde 18. sırada yer aldığını gösteriyor. Türkiye, dünya nüfusunun yüzde 1'ini oluştururken, genç nüfus oranı açısından birçok Avrupa ülkesini geride bırakıyor. Birleşmiş Milletler verilerine göre, Türkiye'deki çocuk nüfus oranı yüzde 25,5 olup, Avrupa Birliği ülkelerinin oranlarının üzerinde seyrederken, dünya ortalamasının altında kalıyor. Genç nüfus oranı ise yüzde 14,9 seviyesinde ve dünya ortalamasının biraz altında. Türkiye'nin yaşlı nüfus oranı yüzde 10,6 ile dünya ortalamasını hafifçe aşıyor, ancak Avrupa Birliği ortalamasının oldukça altında kalıyor. Doğurganlık oranlarında ise Türkiye, Avrupa Birliği'ne kıyasla daha yüksek, fakat dünya ortalamasının altında yer alıyor.
Türkiye, 2024'te 85,6 milyon nüfus ile dünya sıralamasında 18. sırada. Genç nüfus oranı Avrupa ülkelerine kıyasla daha yüksek olsa da yaşlı nüfus oranı daha düşük seviyelerde kalıyor.

2024 yılına ait veriler, Türkiye'nin toplam nüfusunun 85,6 milyon olduğunu ve bu sayıyla dünya genelinde 18. sırada yer aldığını gösteriyor. Türkiye, dünya nüfusunun yüzde 1'ini oluştururken, genç nüfus oranı açısından birçok Avrupa ülkesini geride bırakıyor.

Birleşmiş Milletler verilerine göre, Türkiye'deki çocuk nüfus oranı yüzde 25,5 olup, Avrupa Birliği ülkelerinin oranlarının üzerinde seyrederken, dünya ortalamasının altında kalıyor. Genç nüfus oranı ise yüzde 14,9 seviyesinde ve dünya ortalamasının biraz altında.

Türkiye'nin yaşlı nüfus oranı yüzde 10,6 ile dünya ortalamasını hafifçe aşıyor, ancak Avrupa Birliği ortalamasının oldukça altında kalıyor. Doğurganlık oranlarında ise Türkiye, Avrupa Birliği'ne kıyasla daha yüksek, fakat dünya ortalamasının altında yer alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergercek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.