FINDIK, BAL VE HAYVANCILIKTA YENİ DÖNEM

YURT HABERLER (iGFA) - igfa | 03.05.2025 - 15:30, Güncelleme: 03.05.2025 - 18:46 61 kez okundu.
 

FINDIK, BAL VE HAYVANCILIKTA YENİ DÖNEM

Ordu'nun Fatsa ilçesinde düzenlenen Karadeniz Ordu Tarım, Hayvancılık ve Fındık Fuarı, 100 stant ve 250 firma ile kapılarını açtı. Fındıkta katma değerli üretim ve tarım teknolojileri fuarda öne çıkıyor.
ORDU – Ordu, tarım ve hayvancılığın kalbinin attığı büyük bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Fatsa ilçesinde 1-3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Karadeniz Ordu Tarım, Hayvancılık ve Fındık Fuarı, 100 stant ve 250 firmanın katılımıyla kapılarını açtı. İlk kez düzenlenen bu fuar, bölgedeki tarımsal kalkınma hamlesine ivme kazandırmayı hedefliyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü tarım projeleri ve 19 ilçede hayata geçirilen destekleme çalışmaları sayesinde Ordu, yeniden tarımda öncü illerden biri haline geldi. Bu kapsamda organize edilen fuarda, fındık ve hayvancılık sektörüne yönelik yeni teknolojiler, makineler, ürünler ve hizmetler sergileniyor. “FINDIKTAN MİLYARLARCA DOLARLIK GELİR ELDE EDEBİLİRİZ” Açılış törenine Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı. Başkan Güler, yaptığı konuşmada fındığın sadece ham madde olarak değil, işlenmiş ve katma değerli ürünler şeklinde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. “Fındığı işleyerek satarsak 2 milyar dolarlık gelir 8-10 milyar dolara çıkabilir. Bu dönüşümü sağlamak için tüm hazırlıkları yapıyoruz,” diyen Güler, tarımsal ürünlerde yeni bir vizyona ihtiyaç olduğunu belirtti. FINDIK, BAL VE HAYVANCILIKTA YENİ DÖNEM Fındığın yanı sıra Ordu’nun bal üretimi ve hayvancılık potansiyeline de dikkat çeken Başkan Güler, bal ve fındık kabuğunun dahi değerlendirildiği projelerden bahsetti. Fındık kabuğunun 2,5 TL’den 145 TL’lik ürüne dönüştürüleceği bir tesis kurulduğunu ifade etti. Ayrıca Ordu’da Karadeniz’in en büyük hayvan kesimhanesinin hizmet verdiğini belirtti. “Fındık bahçeleri yılın 11 ayı boş kalıyor, bu alanları hayvancılık için değerlendirmeliyiz” diyerek üreticilere çağrıda bulundu. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ÖRNEK STANT Fuarda Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı stant büyük ilgi gördü. 19 ilçede uygulanan projeler kapsamında üretilen yerel tarım ürünleri sergilendi. Katılımcılar, üretim süreci ve belediyenin sağladığı destekler hakkında detaylı bilgi aldı. Fuarda 250’den fazla marka yer alıyor ve etkinlik 3 Mayıs’a kadar ziyaretçilere açık olacak.
Ordu'nun Fatsa ilçesinde düzenlenen Karadeniz Ordu Tarım, Hayvancılık ve Fındık Fuarı, 100 stant ve 250 firma ile kapılarını açtı. Fındıkta katma değerli üretim ve tarım teknolojileri fuarda öne çıkıyor.

ORDU – Ordu, tarım ve hayvancılığın kalbinin attığı büyük bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Fatsa ilçesinde 1-3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Karadeniz Ordu Tarım, Hayvancılık ve Fındık Fuarı, 100 stant ve 250 firmanın katılımıyla kapılarını açtı. İlk kez düzenlenen bu fuar, bölgedeki tarımsal kalkınma hamlesine ivme kazandırmayı hedefliyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü tarım projeleri ve 19 ilçede hayata geçirilen destekleme çalışmaları sayesinde Ordu, yeniden tarımda öncü illerden biri haline geldi. Bu kapsamda organize edilen fuarda, fındık ve hayvancılık sektörüne yönelik yeni teknolojiler, makineler, ürünler ve hizmetler sergileniyor.

“FINDIKTAN MİLYARLARCA DOLARLIK GELİR ELDE EDEBİLİRİZ”

Açılış törenine Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı. Başkan Güler, yaptığı konuşmada fındığın sadece ham madde olarak değil, işlenmiş ve katma değerli ürünler şeklinde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

“Fındığı işleyerek satarsak 2 milyar dolarlık gelir 8-10 milyar dolara çıkabilir. Bu dönüşümü sağlamak için tüm hazırlıkları yapıyoruz,” diyen Güler, tarımsal ürünlerde yeni bir vizyona ihtiyaç olduğunu belirtti.

FINDIK, BAL VE HAYVANCILIKTA YENİ DÖNEM

Fındığın yanı sıra Ordu’nun bal üretimi ve hayvancılık potansiyeline de dikkat çeken Başkan Güler, bal ve fındık kabuğunun dahi değerlendirildiği projelerden bahsetti. Fındık kabuğunun 2,5 TL’den 145 TL’lik ürüne dönüştürüleceği bir tesis kurulduğunu ifade etti. Ayrıca Ordu’da Karadeniz’in en büyük hayvan kesimhanesinin hizmet verdiğini belirtti.

“Fındık bahçeleri yılın 11 ayı boş kalıyor, bu alanları hayvancılık için değerlendirmeliyiz” diyerek üreticilere çağrıda bulundu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ÖRNEK STANT

Fuarda Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı stant büyük ilgi gördü. 19 ilçede uygulanan projeler kapsamında üretilen yerel tarım ürünleri sergilendi. Katılımcılar, üretim süreci ve belediyenin sağladığı destekler hakkında detaylı bilgi aldı.

Fuarda 250’den fazla marka yer alıyor ve etkinlik 3 Mayıs’a kadar ziyaretçilere açık olacak.

Ordu HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergercek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.