Malatya Kent Konseyi ‘Deprem Sonrası Göçün Yerel Yönetimler Açısından Avantajları ve Dezavantajları’ konusunu ele aldı

YURT HABERLER (habergercek.com) - | 02.05.2025 - 13:21, Güncelleme: 02.05.2025 - 13:21 73 kez okundu.
 

Malatya Kent Konseyi ‘Deprem Sonrası Göçün Yerel Yönetimler Açısından Avantajları ve Dezavantajları’ konusunu ele aldı

MALATYA (PHA) - Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği, İnönü Üniversitesi ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi işbirliğinde “Deprem Nedenli Göçün Malatya İline Etkileri” çalıştaylar dizisinin üçüncü konu başlığı olan “Deprem Sonrası Göçün Yerel Yönetimler Açısından Avantajları ve Dezavantajları” çalıştay programı gerçekleştirildi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Dr. Hasan Batar, Malatya Kent Konseyi Genel Kurul ve Yürütme Kurulu üyeleri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilciler, muhtarlar, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, akademisyenler ve üniversite öğrencileri katıldı.  Çalıştay öncesi düzenlenen panelde; Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Seyithan Tekin tarafından “Dirençli Kentler Yönetimi”, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nusret Mum tarafından “Yerel Hizmetler ve Beklentiler”, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi DekanıProf. Dr. Oğuzhan Göktolga tarafından “Sosyal ve Katılımcı Belediyecilik”, İnönü Üniversitesi Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeki BOYRAZ tarafından “Afet ve Kriz Yönetimi” konuları ele alındı. Panelin moderatörlüğünü ise Malatya Turgut Özel Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Cumali Aydoğan yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının akabinde başlayan programda konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “6 Şubat depremi sadece yapılarımızı etkilemedi. Demografik yapımızı da bozdu, insanımızın yaşam biçimini değiştirdi. Afetten dolayı bizlerde göç hadisesi yaşadık. Konteyner kentlerdeki insanların yaşam biçimi, kültürü değişti. Bu çalıştaylarla bu konuları inceleyip, analizini yapıp, neler yapılabileceğine dair çalışmalarda bulunacağız” dedi. Dirençli kent, sağlam yapılar ve işlerin hızlı yürümesi için de halkın yardımcı olması gerektiğini vurgulayan Er, “Geldiğim günden beri hep bir söylemim var. Malatya’yı Malatyalılarla birlikte yöneteceğiz. Malatya’yı hızlı bir şekilde ayağa kaldırmak için halkımız Malatya’nın menfaatini önceliklindirsin ve bize yardımcı olsun, biz bu şehri hızlıca ayağa kaldıralım” dedi. Çalıştay öncesi düzenlenen panel programının moderatörlüğünü yapan Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Cumali Aydoğan  “Bugün burada bir araya gelişimiz; sadece bir bilimsel etkinliğe katılım değil, aynı zamanda yaşadığımız büyük acının ardından geleceğimizi yeniden kurma iradesinin bir göstergesidir. Çalıştaylarımızda göçün ekonomiye, kent kimliğine, kamu kurumlarına, sosyal hayata ve STK’lara etkileri üzerine olmak üzere toplamda 8 çalıştay düzenlenip sonrasında kitaplaştırılması planlanmaktadır. Böylece sadece Malatya’ya değil, benzer deneyimler yaşayan tüm illerimize ışık tutmasını temenni ediyoruz” dedi.   Kaynak : PHA
MALATYA (PHA) - Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği, İnönü Üniversitesi ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi işbirliğinde “Deprem Nedenli Göçün Malatya İline Etkileri” çalıştaylar dizisinin üçüncü konu başlığı olan “Deprem Sonrası Göçün Yerel Yönetimler Açısından Avantajları ve Dezavantajları” çalıştay programı gerçekleştirildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Dr. Hasan Batar, Malatya Kent Konseyi Genel Kurul ve Yürütme Kurulu üyeleri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilciler, muhtarlar, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, akademisyenler ve üniversite öğrencileri katıldı. 

Çalıştay öncesi düzenlenen panelde; Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Seyithan Tekin tarafından “Dirençli Kentler Yönetimi”, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nusret Mum tarafından “Yerel Hizmetler ve Beklentiler”, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi DekanıProf. Dr. Oğuzhan Göktolga tarafından “Sosyal ve Katılımcı Belediyecilik”, İnönü Üniversitesi Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeki BOYRAZ tarafından “Afet ve Kriz Yönetimi” konuları ele alındı. Panelin moderatörlüğünü ise Malatya Turgut Özel Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Cumali Aydoğan yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının akabinde başlayan programda konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “6 Şubat depremi sadece yapılarımızı etkilemedi. Demografik yapımızı da bozdu, insanımızın yaşam biçimini değiştirdi. Afetten dolayı bizlerde göç hadisesi yaşadık. Konteyner kentlerdeki insanların yaşam biçimi, kültürü değişti. Bu çalıştaylarla bu konuları inceleyip, analizini yapıp, neler yapılabileceğine dair çalışmalarda bulunacağız” dedi.

Dirençli kent, sağlam yapılar ve işlerin hızlı yürümesi için de halkın yardımcı olması gerektiğini vurgulayan Er, “Geldiğim günden beri hep bir söylemim var. Malatya’yı Malatyalılarla birlikte yöneteceğiz. Malatya’yı hızlı bir şekilde ayağa kaldırmak için halkımız Malatya’nın menfaatini önceliklindirsin ve bize yardımcı olsun, biz bu şehri hızlıca ayağa kaldıralım” dedi.

Çalıştay öncesi düzenlenen panel programının moderatörlüğünü yapan Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Cumali Aydoğan  “Bugün burada bir araya gelişimiz; sadece bir bilimsel etkinliğe katılım değil, aynı zamanda yaşadığımız büyük acının ardından geleceğimizi yeniden kurma iradesinin bir göstergesidir. Çalıştaylarımızda göçün ekonomiye, kent kimliğine, kamu kurumlarına, sosyal hayata ve STK’lara etkileri üzerine olmak üzere toplamda 8 çalıştay düzenlenip sonrasında kitaplaştırılması planlanmaktadır. Böylece sadece Malatya’ya değil, benzer deneyimler yaşayan tüm illerimize ışık tutmasını temenni ediyoruz” dedi.

 

Kaynak : PHA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergercek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.