Enflasyon Memur ve Emekli Maaşlarını Eridi: Ramazan Ayında Geçim Sıkıntısı Artıyor
Enflasyon Memur ve Emekli Maaşlarını Eridi: Ramazan Ayında Geçim Sıkıntısı Artıyor
TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarına göre memur ve emekli maaşları eridi. Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Ramazan ayında geçim sıkıntısının arttığını vurguladı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'in şubat ayı enflasyon rakamlarını açıklamasıyla memur ve emekli maaşlarındaki erime gözler önüne serildi. Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, yaptığı yazılı açıklamada, enflasyonun alım gücünü düşürdüğünü ve geçim sıkıntısını artırdığını belirtti.
Enflasyon Maaş Zamlarını Eridi
TÜİK'in verilerine göre, şubat ayında tüketici fiyatları yüzde 2,27 arttı. Bu durumda, ocak ayında memur ve emeklilere verilen yüzde 6'lık zam, iki ayda yüzde 1,41 oranında eridi.
Ramazan Ayında Geçim Sıkıntısı Artıyor
Çeker, kamu çalışanları ve emeklilerin Ramazan sevincinin, yaşadıkları ekonomik zorluklarla gölgelendiğini ifade etti. "İğneden ipliğe her şeyin zamlandığı bu ortamda memurlar geçinmek her geçen gün biraz daha zorlaşıyor. Aileleriyle birlikte 25 milyona yaklaşan bir kitlenin alım gücünün bu denli düşmesi, piyasada işlerin yavaşlamasına ve esnafın da kepenk kapatmasına neden olabilecek bir durgunluğu beraberinde getirebilir" dedi.
Ek Zam Talebi
Türkiye Kamu-Sen olarak 2023 yılı toplu sözleşme sürecinden beri özellikle 2025 yılı maaş artışlarına dikkat çektiklerini vurgulayan Çeker, "Bugün ise daha iki ay içinde azalan alım gücü nedeniyle memurlarımız Ramazan ayının bereketini dahi hissedemeyecek duruma gelmiştir. Bu ayın sonunda kutlayacağımız Ramazan Bayramı’nın masraflarının nasıl karşılanacağı ise merak konusudur. Çalışan ve emeklilerimiz, evlerine gelen misafirlerini gönüllerince ağırlayacak, çocuklarına bayramlık alacak, harçlık verecek durumdan uzaktır. Üstelik kamuda bayram ikramiyesi alamayan tek kesim olan memurlarımız, bu adaletsiz durum nedeniyle de ayrı bir mağduriyet yaşamaktadır" diye konuştu.
Çeker, bu ay itibarıyla ek zam yapılması gerektiğini ve dar ve sabit gelirlilerin harcama yapma kabiliyetini yok etmenin doğru bir yaklaşım olmadığını savundu.
(İGFA)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.