Ailedeki roller

PSİKOLOJİ 24.04.2024 - 11:13, Güncelleme: 24.04.2024 - 12:17 1446 kez okundu.
 

Ailedeki roller

Psk.Rehime Aliyeva:Aile önemli ve karmaşık bir olgudur. Aile toplumun bir parçası olduğundan, içinde yaşanan olaylar günümüz toplumumuzu da etkilemektedir.
Aile önemli ve karmaşık bir olgudur. Aile toplumun bir parçası olduğundan, içinde yaşanan olaylar günümüz toplumumuzu da etkilemektedir.  Her şeyden önce aile bireylerinin birbirlerine karşı tutumları kilit rol oynuyor. En baştan başlarsak, eş seçmek, kişinin gelecekteki kendi çocuklarını seçmesi anlamına geliyor, hangi kriterlere göre kurulacağı tartışılması gereken bir konudur. Karı-kocanın birbirine karşı tutumu ailenin temelini oluşturur. Sevgi ve saygı üzerine kurulu ailelerde fikir eşitliği ve birliğin oluşması elbette ki genç ailelerin de zaman almasına neden olabilir. Çünkü yeni ortam insanın uyum sağlamasını gerektiriyor. Ülkenin istatistiklerine baktığımızda net düşünen insanlar, yeni ailelerin ebeveynlerinin yanında kalması gerektiğini düşünüyor. Doğru seçim. Bunun nedeni, karmaşık ailelerde (2 veya daha fazla aileden oluşan bir aile) daha fazla sorunun olması ve çatışmanın kaçınılmaz olmasıdır. Psikologların deyimiyle, aile içinde bir aile, sadece 2 üyeden oluşan genç ailelerdir. Bir evde birbirlerini uyum sağlamaları, kendilerini tam olarak anlamaları ve tanımaları gerekir. Bu nedenle ebeveynlerin bunu dikkate alması ve çocukları için bu koşulları oluşturması gerekir.  Gözlemlerimiz sonucunda erkek çocuk annelerinin buna daha çok karşı olduklarını ve çocuklarından ayrılmak istemediklerini görüyoruz. Çocuğumuzun bizim bir parçamız olabileceğini anlamak gerekiyor ama onu ömür boyu kontrol etmememiz gerekiyor. Aynı zamanda insanların ailelerinden gördüklerini başkalarına aktarma hakkımız da yok. Bu zincirin düzgün devam edebilmesi için ailedeki rollerimizi doğru yönetmemiz, kimsenin yerini almamamız, sevgi içinde kalmamız, birbirimize olan sevgimizi korumamız ve mutlu bir yaşam sürmemiz gerekiyor. !
Psk.Rehime Aliyeva:Aile önemli ve karmaşık bir olgudur. Aile toplumun bir parçası olduğundan, içinde yaşanan olaylar günümüz toplumumuzu da etkilemektedir.

Aile önemli ve karmaşık bir olgudur. Aile toplumun bir parçası olduğundan, içinde yaşanan olaylar günümüz toplumumuzu da etkilemektedir.

 Her şeyden önce aile bireylerinin birbirlerine karşı tutumları kilit rol oynuyor.

En baştan başlarsak, eş seçmek, kişinin gelecekteki kendi çocuklarını seçmesi anlamına geliyor, hangi kriterlere göre kurulacağı tartışılması gereken bir konudur.

Karı-kocanın birbirine karşı tutumu ailenin temelini oluşturur. Sevgi ve saygı üzerine kurulu ailelerde fikir eşitliği ve birliğin oluşması elbette ki genç ailelerin de zaman almasına neden olabilir.

Çünkü yeni ortam insanın uyum sağlamasını gerektiriyor. Ülkenin istatistiklerine baktığımızda net düşünen insanlar, yeni ailelerin ebeveynlerinin yanında kalması gerektiğini düşünüyor.

Doğru seçim. Bunun nedeni, karmaşık ailelerde (2 veya daha fazla aileden oluşan bir aile) daha fazla sorunun olması ve çatışmanın kaçınılmaz olmasıdır.

Psikologların deyimiyle, aile içinde bir aile, sadece 2 üyeden oluşan genç ailelerdir.

Bir evde birbirlerini uyum sağlamaları, kendilerini tam olarak anlamaları ve tanımaları gerekir. Bu nedenle ebeveynlerin bunu dikkate alması ve çocukları için bu koşulları oluşturması gerekir.


 Gözlemlerimiz sonucunda erkek çocuk annelerinin buna daha çok karşı olduklarını ve çocuklarından ayrılmak istemediklerini görüyoruz.

Çocuğumuzun bizim bir parçamız olabileceğini anlamak gerekiyor ama onu ömür boyu kontrol etmememiz gerekiyor.

Aynı zamanda insanların ailelerinden gördüklerini başkalarına aktarma hakkımız da yok.

Bu zincirin düzgün devam edebilmesi için ailedeki rollerimizi doğru yönetmemiz, kimsenin yerini almamamız, sevgi içinde kalmamız, birbirimize olan sevgimizi korumamız ve mutlu bir yaşam sürmemiz gerekiyor. !

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergercek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.