Aşırı özgüven zararlı mı?

DÜNYADAN 22.11.2023 - 11:13, Güncelleme: 22.11.2023 - 11:27 1272+ kez okundu.
 

Aşırı özgüven zararlı mı?

PSK .SABİNA İSMAYİLOVA aşırı özgüven hakkında yazdı..
 Kendine güven veya özsaygı nedir ve neden herkesin buna ihtiyacı var?  Özgüven (özgüven) nedir ve ne zaman aşırıdır?  Kendine güvenen bir insan kimdir ve özgüven için 5 ipucu.  Neden bazılarının tüm istek ve hayallerini gerçekleştirerek başarıya ulaştığı, diğerlerinin ise daha az yetenekli ve değerli olmayanların "geride bırakıldığı" konusu hala güncel.  Nedeni genellikle basittir: İlk kategori kendine güvenen insanlardır ve ikinci kategoride eksik olan da tam olarak budur.  Özgüven gibi faydalı bir özelliğin "dozu"na dikkat etmeliyiz.  Özgüven, kişinin kendine zarar vermeden yeteneklerine olan güveni, ilerleme, gelişme ve zayıflıkların üstesinden gelme arzusudur.  Nitelikler de diğer insan nitelikleri gibi doğuştan gelmez, sonradan edinilir.  Yetiştirilme tarzı, maddi ve manevi nimetler, toplumdaki durum, çevre vb. gibi çeşitli faktörler oluşumuna katkıda bulunur.  ait olmak.  Benlik saygısı bir ilaca benzetilebilir - büyük "dozlarda" hiçbir faydası yoktur, yalnızca zararı vardır.  Kendine aşırı güvenen insanlar nadiren yükseklere ulaşırlar çünkü kendilerini ve eylemlerinin sonuçlarını eleştirebilme yeteneğinden yoksundurlar.
PSK .SABİNA İSMAYİLOVA aşırı özgüven hakkında yazdı..


 Kendine güven veya özsaygı nedir ve neden herkesin buna ihtiyacı var?

 Özgüven (özgüven) nedir ve ne zaman aşırıdır?  Kendine güvenen bir insan kimdir ve özgüven için 5 ipucu.
 Neden bazılarının tüm istek ve hayallerini gerçekleştirerek başarıya ulaştığı, diğerlerinin ise daha az yetenekli ve değerli olmayanların "geride bırakıldığı" konusu hala güncel. 

Nedeni genellikle basittir: İlk kategori kendine güvenen insanlardır ve ikinci kategoride eksik olan da tam olarak budur.  Özgüven gibi faydalı bir özelliğin "dozu"na dikkat etmeliyiz.

 Özgüven, kişinin kendine zarar vermeden yeteneklerine olan güveni, ilerleme, gelişme ve zayıflıkların üstesinden gelme arzusudur. 

Nitelikler de diğer insan nitelikleri gibi doğuştan gelmez, sonradan edinilir.  Yetiştirilme tarzı, maddi ve manevi nimetler, toplumdaki durum, çevre vb. gibi çeşitli faktörler oluşumuna katkıda bulunur.  ait olmak.
 Benlik saygısı bir ilaca benzetilebilir - büyük "dozlarda" hiçbir faydası yoktur, yalnızca zararı vardır.  Kendine aşırı güvenen insanlar nadiren yükseklere ulaşırlar çünkü kendilerini ve eylemlerinin sonuçlarını eleştirebilme yeteneğinden yoksundurlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergercek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.