Cezası 2 Bin 568 Lira

GÜNDEM 26.11.2023 - 18:33, Güncelleme: 26.11.2023 - 20:14 849+ kez okundu.
 

Cezası 2 Bin 568 Lira

Kış lastiği kullanma zorunluluğu 25 Kasım'da başladı..
Zorunlu kış lastiği uygulamasının 1 Aralık'ta başlayıp 4 ay süreceğini belirtirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu,  "Kış lastiğine geçmek için karın yağmasını beklemeyin. Trafikte güvenli sürüş ve olası kazaları önlemek için lütfen lastiklerimizi şimdiden taktıralım" dedi. Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklama ile 1 Aralık- 1 Nisan tarihleri arasında kalan 4 aylık dönemde kış lastiği kullanma zorunluluğunun başlayacağını duyurdu. İstanbul için ticari araçlarda kış lastiği kullanma zorunluluğu 25 Kasım Cumartesi günü itibariyle başlamıştı. Bakan Uraloğlu, zorunlu olduğu halde araçlarına kış lastiği taktırmayanlara 2023 yılında 2 bin 568 lira tutarında Trafik İdari Para Cezası uygulanacağını ve sürücülere ise 10 ceza puanı verileceğini bildirdi.
Kış lastiği kullanma zorunluluğu 25 Kasım'da başladı..

Zorunlu kış lastiği uygulamasının 1 Aralık'ta başlayıp 4 ay süreceğini belirtirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu,  "Kış lastiğine geçmek için karın yağmasını beklemeyin. Trafikte güvenli sürüş ve olası kazaları önlemek için lütfen lastiklerimizi şimdiden taktıralım" dedi.

Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklama ile 1 Aralık- 1 Nisan tarihleri arasında kalan 4 aylık dönemde kış lastiği kullanma zorunluluğunun başlayacağını duyurdu.

İstanbul için ticari araçlarda kış lastiği kullanma zorunluluğu 25 Kasım Cumartesi günü itibariyle başlamıştı.

Bakan Uraloğlu, zorunlu olduğu halde araçlarına kış lastiği taktırmayanlara 2023 yılında 2 bin 568 lira tutarında Trafik İdari Para Cezası uygulanacağını ve sürücülere ise 10 ceza puanı verileceğini bildirdi.

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergercek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.