Çölyak hastaları için glütensiz ekmek üretimi

YAŞAM 14.01.2024 - 17:04, Güncelleme: 14.01.2024 - 21:14 1177+ kez okundu.
 

Çölyak hastaları için glütensiz ekmek üretimi

Sosyal Belediyecilik anlayışıyla hizmet vermeye devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, özel beslenme ihtiyacı duyan çölyak hastası vatandaşlar için glütensiz ekmek üretiyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesine bağlı Malatya Ekmek ve Gıda Sanayi A.Ş (MEGSAŞ), Orduzu Mahallesi’nde bulunan Yeni Ekmek ve Yemek Fabrikasında çölyak hastaları için glütensiz ekmek üretimine devam ediyor. Sosyal Belediyecilik anlayışıyla hizmet vermeye devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, özel beslenme ihtiyacı duyan çölyak hastası vatandaşlar için glütensiz ekmek üretiyor. Büyük bir özveri ve titizlikle üretilen glütensiz ekmekler, özel imalathanede yapılıyor. Glütensiz ekmek üretiminin aşamalarından ve detaylarından bahseden MEGSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Fikret Sarıcı, il genelinde yaklaşık 2 bin çölyak hastası olduğunu söyledi.  
Sosyal Belediyecilik anlayışıyla hizmet vermeye devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, özel beslenme ihtiyacı duyan çölyak hastası vatandaşlar için glütensiz ekmek üretiyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesine bağlı Malatya Ekmek ve Gıda Sanayi A.Ş (MEGSAŞ), Orduzu Mahallesi’nde bulunan Yeni Ekmek ve Yemek Fabrikasında çölyak hastaları için glütensiz ekmek üretimine devam ediyor.

Sosyal Belediyecilik anlayışıyla hizmet vermeye devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, özel beslenme ihtiyacı duyan çölyak hastası vatandaşlar için glütensiz ekmek üretiyor. Büyük bir özveri ve titizlikle üretilen glütensiz ekmekler, özel imalathanede yapılıyor.

Glütensiz ekmek üretiminin aşamalarından ve detaylarından bahseden MEGSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Fikret Sarıcı, il genelinde yaklaşık 2 bin çölyak hastası olduğunu söyledi.

 

Malatya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergercek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.