KDV İADELERİNE ‘TAHVİL MODELİ’ ÖNERİSİ

EKONOMİ 14.10.2023 - 09:42, Güncelleme: 14.10.2023 - 11:39 822+ kez okundu.
 

KDV İADELERİNE ‘TAHVİL MODELİ’ ÖNERİSİ

1990 yılından beri tüm makine sektöründe yerli makine üreticilerinin çıkarlarını gözetmek ve yerli makine üretimini desteklemek amacıyla faaliyetlerini sürdüren Makina İmalatçıları Birliği (MİB), sektörün gelişimine öncülük eden organizasyonlara katkısı sürüyor.
MİB Başkanı S. Emre Gencer, "Enflasyonun yüksek seyrettiği bu dönemde, KDV alacaklarımızın kıymetinin hızla eridiği takdir edilecektir. Bu dönemde, devreden KDV sorununun çözümlenmesi öncelikli beklentimizdir. ‘KDV alacaklarının Eximbank Kredilerine yönelik bir banka teminatı haline getirilmesinin’ ya da “devlet tahvili” verilerek bu sorunun çözümlenebileceği kanaatindeyiz" dedi. TÜYAP tarafından, Makina İmalatçıları Birliği’nin (MİB) destekleri ile düzenlenen ve makine sektörünün Anadolu’daki en büyük buluşması olan MAKTEK Konya Fuarı başladı. Fuarın açılışında konuşan MİB Başkanı S. Emre Gencer, dünyadaki zorluklara rağmen makine imalat sektörünün yılın ilk 8 ayındaki büyüme ivmesine dikkat çekerken, sektörün beklentilerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Makine yatırım harcamaları daralma eğilimine girdi Haziran ayından itibaren uygulanmaya başlanan yeni para politikası ile birlikte kredi faizlerinin hızla yükseldiğine ve buna bağlı olarak makine yatırım harcamalarının daralma eğilimine girdiğine işaret eden Gencer, "Enflasyonun yüksek seyrettiği bu dönemde, KDV alacaklarımızın kıymetinin hızla eridiği takdir edilecektir. Bu dönemde, devreden KDV sorununun çözümlenmesi öncelikli beklentimizdir. ‘KDV alacaklarının Eximbank Kredilerine yönelik bir banka teminatı haline getirilmesinin’ ya da “devlet tahvili” verilerek bu sorunun çözümlenebileceği kanaatindeyiz" ifadelerine yer verdi.  Küresel rekabette kredi paketleriyle makine ihracatımız desteklenmeli “Uzunca bir süredir ihracat pazarlarımızı çeşitlendirmek için yoğun çaba gösteriyoruz” diyen MİB Başkanı S. Emre Gencer, “ öncelikli beklentimiz; Türk Eximbank’ın, en kısa sürede vade ve faiz oranları itibariyle Batılı ve Çinli kredi kuruluşları ile rekabet edebilecek kredi paketleriyle makine ihracatımızı destekler hale gelmesidir. Yenilenmesini beklediğimiz diğer bir mevzuat da ‘Yerli Malı’ kullanımının özendirilmesine ilişkin düzenlemedir” şeklinde konuştu. Daha iyisini başaracağız Zira biz tüm dünya ile rekabet ediyoruz. Bugün, yarım asırlık gurur duyduğumuz, ABD’ye ve Japonya’ya ihracat gerçekleştiren Türk makine markalarına sahibiz. Yarın ise daha da iyisini başaracağız. Bu biz yerli makina imalatçılarının bu ülkeye bir sözüdür” dedi. Öte yandan, Konya Ticaret Odası-Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarda, ülkemizden ve dünyanın dört bir yanından gelecek makine üreticileri, son teknoloji ürün ve hizmetlerini sergiliyor.
1990 yılından beri tüm makine sektöründe yerli makine üreticilerinin çıkarlarını gözetmek ve yerli makine üretimini desteklemek amacıyla faaliyetlerini sürdüren Makina İmalatçıları Birliği (MİB), sektörün gelişimine öncülük eden organizasyonlara katkısı sürüyor.

MİB Başkanı S. Emre Gencer, "Enflasyonun yüksek seyrettiği bu dönemde, KDV alacaklarımızın kıymetinin hızla eridiği takdir edilecektir. Bu dönemde, devreden KDV sorununun çözümlenmesi öncelikli beklentimizdir. ‘KDV alacaklarının Eximbank Kredilerine yönelik bir banka teminatı haline getirilmesinin’ ya da “devlet tahvili” verilerek bu sorunun çözümlenebileceği kanaatindeyiz" dedi.

TÜYAP tarafından, Makina İmalatçıları Birliği’nin (MİB) destekleri ile düzenlenen ve makine sektörünün Anadolu’daki en büyük buluşması olan MAKTEK Konya Fuarı başladı.

Fuarın açılışında konuşan MİB Başkanı S. Emre Gencer, dünyadaki zorluklara rağmen makine imalat sektörünün yılın ilk 8 ayındaki büyüme ivmesine dikkat çekerken, sektörün beklentilerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Makine yatırım harcamaları daralma eğilimine girdi

Haziran ayından itibaren uygulanmaya başlanan yeni para politikası ile birlikte kredi faizlerinin hızla yükseldiğine ve buna bağlı olarak makine yatırım harcamalarının daralma eğilimine girdiğine işaret eden Gencer, "Enflasyonun yüksek seyrettiği bu dönemde, KDV alacaklarımızın kıymetinin hızla eridiği takdir edilecektir. Bu dönemde, devreden KDV sorununun çözümlenmesi öncelikli beklentimizdir. ‘KDV alacaklarının Eximbank Kredilerine yönelik bir banka teminatı haline getirilmesinin’ ya da “devlet tahvili” verilerek bu sorunun çözümlenebileceği kanaatindeyiz" ifadelerine yer verdi.

 Küresel rekabette kredi paketleriyle makine ihracatımız desteklenmeli

“Uzunca bir süredir ihracat pazarlarımızı çeşitlendirmek için yoğun çaba gösteriyoruz” diyen MİB Başkanı S. Emre Gencer, “ öncelikli beklentimiz; Türk Eximbank’ın, en kısa sürede vade ve faiz oranları itibariyle Batılı ve Çinli kredi kuruluşları ile rekabet edebilecek kredi paketleriyle makine ihracatımızı destekler hale gelmesidir. Yenilenmesini beklediğimiz diğer bir mevzuat da ‘Yerli Malı’ kullanımının özendirilmesine ilişkin düzenlemedir” şeklinde konuştu.

Daha iyisini başaracağız

Zira biz tüm dünya ile rekabet ediyoruz. Bugün, yarım asırlık gurur duyduğumuz, ABD’ye ve Japonya’ya ihracat gerçekleştiren Türk makine markalarına sahibiz. Yarın ise daha da iyisini başaracağız. Bu biz yerli makina imalatçılarının bu ülkeye bir sözüdür” dedi.

Öte yandan, Konya Ticaret Odası-Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarda, ülkemizden ve dünyanın dört bir yanından gelecek makine üreticileri, son teknoloji ürün ve hizmetlerini sergiliyor.

Konya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergercek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.