Öğrencilerin Kâbusu

EĞİTİM 21.01.2024 - 17:34, Güncelleme: 28.01.2024 - 15:06 1242+ kez okundu.
 

Öğrencilerin Kâbusu

Disleksi öğrenme güçlüğünün bilimsel adıdır.Öğrenme güçlüğü öğrenciler okula gittiklerinde ortaya çıkar.Aslında okul öncesi dönemde de öğrenme güçlüğüne şahit olabiliriz.
Disleksi öğrenme güçlüğünün bilimsel adıdır.Öğrenme güçlüğü öğrenciler okula gittiklerinde ortaya çıkar.Aslında okul öncesi dönemde de öğrenme güçlüğüne şahit olabiliriz. Zeka eksikliğinin olmadığını gösterir.Zekaları normal veya üstün düzeydedir. Yani derslerinde başarılı olamamalarının zekalarıyla hiçbir ilgisi olmadığı sonucunu çıkarıyoruz. Öğrenme güçlükleri üç alanda kendini gösterebilir:  Okurken  Yazılı olarak  Matematikte  Öğrencinin okumada zorluk yaşamasına disleksi, yazarken hata yapmasına disgrafi, matematiksel semboller ve hesaplamalarda zorluk yaşamasına ise diskalkuli denir.  Kelimelere herhangi bir ses eklemek veya kısaltmak  hece okuma  okunan heceyi tekrarlamak ve tekrarlamak  okumaya çok fazla zaman harcamak  okuduğunu anlamamak  metnin sırasını kaybetmek  benzer rakamların karıştırılması  benzer harf ve sembollerde hata yapmak  Disleksik öğrencilerle birlikte ebeveynleri de sıkıntı çeker. Bazen farkında olmadan çocuklarının özgüvenini kıracak davranışlarda bulunurlar.  Hatta bazen ebeveynler ve öğretmenler de çocuğun bu belirtilerini gözlerindeki zayıflığa bağlamaktadır. doktor muayenesinde böyle bir sorunun olmadığı ortaya çıkar. beceriksiz bir insan gibi hisseder. bu yanlış inanç ilerlemesini ve yeni şeyler öğrenmesini engeller.  hevesli olmayan bir öğrenci okula gitmek istemez. genel olarak okul ortamı kendisine ağır bir yük gibi gelir, dersle ilgili bir kelime duyduğunda bile sinirlenir.  Psikolog öncelikle öğrencinin zedelenen özgüvenini geri kazanmalı, ardından disleksi programına geçmelidir.  Disleksi programı toplam 6 programı kapsamaktadır. ay. Elbette her insan bir bireydir, 6 aydan daha kısa bir süre harcanabilir.  Zamanında ortadan kaldırmak için girişimde bulunun. Kendi kendine geçer demekten vazgeçmeyin. Zamanında tespit edilen sorun daha hızlı giderilir.  Tıpkı sağlığımızla ilgili bir sorun yaşadığımızda olduğu gibi, bunu zamanında tedavi edersek daha hızlı ilerleme kaydederiz.
Disleksi öğrenme güçlüğünün bilimsel adıdır.Öğrenme güçlüğü öğrenciler okula gittiklerinde ortaya çıkar.Aslında okul öncesi dönemde de öğrenme güçlüğüne şahit olabiliriz.

Disleksi öğrenme güçlüğünün bilimsel adıdır.Öğrenme güçlüğü öğrenciler okula gittiklerinde ortaya çıkar.Aslında okul öncesi dönemde de öğrenme güçlüğüne şahit olabiliriz.

Zeka eksikliğinin olmadığını gösterir.Zekaları normal veya üstün düzeydedir. Yani derslerinde başarılı olamamalarının zekalarıyla hiçbir ilgisi olmadığı sonucunu çıkarıyoruz.

Öğrenme güçlükleri üç alanda kendini gösterebilir:
 Okurken
 Yazılı olarak
 Matematikte
 Öğrencinin okumada zorluk yaşamasına disleksi, yazarken hata yapmasına disgrafi, matematiksel semboller ve hesaplamalarda zorluk yaşamasına ise diskalkuli denir.
 Kelimelere herhangi bir ses eklemek veya kısaltmak
 hece okuma
 okunan heceyi tekrarlamak ve tekrarlamak
 okumaya çok fazla zaman harcamak
 okuduğunu anlamamak
 metnin sırasını kaybetmek
 benzer rakamların karıştırılması
 benzer harf ve sembollerde hata yapmak
 Disleksik öğrencilerle birlikte ebeveynleri de sıkıntı çeker. Bazen farkında olmadan çocuklarının özgüvenini kıracak davranışlarda bulunurlar. 

Hatta bazen ebeveynler ve öğretmenler de çocuğun bu belirtilerini gözlerindeki zayıflığa bağlamaktadır. doktor muayenesinde böyle bir sorunun olmadığı ortaya çıkar. beceriksiz bir insan gibi hisseder. bu yanlış inanç ilerlemesini ve yeni şeyler öğrenmesini engeller.

 hevesli olmayan bir öğrenci okula gitmek istemez. genel olarak okul ortamı kendisine ağır bir yük gibi gelir, dersle ilgili bir kelime duyduğunda bile sinirlenir.

 Psikolog öncelikle öğrencinin zedelenen özgüvenini geri kazanmalı, ardından disleksi programına geçmelidir. 

Disleksi programı toplam 6 programı kapsamaktadır. ay. Elbette her insan bir bireydir, 6 aydan daha kısa bir süre harcanabilir. 

Zamanında ortadan kaldırmak için girişimde bulunun. Kendi kendine geçer demekten vazgeçmeyin. Zamanında tespit edilen sorun daha hızlı giderilir. 

Tıpkı sağlığımızla ilgili bir sorun yaşadığımızda olduğu gibi, bunu zamanında tedavi edersek daha hızlı ilerleme kaydederiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergercek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.