Onları ev işlerine ortak yapın

PSİKOLOJİ 26.11.2023 - 19:48, Güncelleme: 26.11.2023 - 19:48 927+ kez okundu.
 

Onları ev işlerine ortak yapın

Otizm tanısı konulan çocukların engelli yada hasta olmadığına değinen PSK.DAN.AYSEL ÇULCU onlar sadece içinde bulundukları durumu anlamlandırmada sıkıntı yaşayan çocuklardır dedi.
   1. Otizm tanısı konulan çocuklar engelli yada hasta değildir,onlar sadece içinde bulundukları durumu anlamlandırmada sıkıntı yaşayan çocuklardır. Tüm dışa vurdukları takıntılı,tekrarlayıcı davranışlar, iletişim sıkıntıları ve fiziksel rahatsızlıkları bu anlamlandırma çabasının bir parçasıdır.    2. Bu çocukların iyileşmesi ve normal yaşama adaptasyonu süre alacaktır. Kısa sürede temel sorunların çözülmesi mümkün değildir.    3. Sorunların çözümü tek başına başarılabilecek bir olgu değildir. Erken yaşlarda başlanacak eğitim çalışmaları,aileye verilecek destek programları,terapi ile uygun tıbbi müdahaleler çözüme giden yolda önemli yapı taşlarıdır.    4. Çocuğunuzun bu durumu sizin bir suçunuz değildir. Böyle düşündükçe çocuğunuzdan daha fazla beklenti içine girecek ve geçmişi telafi etme kaygısından kurtulmaya çalışacaksınız. Ancak bu durum çocuğunuzu içinde bulunduğu durumu daha da zorlaştıracaktır.Bunun yerine çocuğunuzun kendine özgü yapısıyla sahiplenin. Onun dışavurumları aslında onun sahip olduğu gizli zenginliklerin bir göstergesi.  5.Çocuğunuz size bir eşya ya da nesneymişsiniz gibi yakşalabilir. Bu onun anlamlandırma çabalarının bir parçası. Kendinizi onun yerine koyun. Ancak unutmayın ki,bu durum sizin oluşturacağınız sağlıklı ortam ile çözüm bulacak.    6. Çocuğunuzun elektronik medya,ya da aynı materyaller ile oynaması ya da zaman geçirmesi yerine yavaş yavaş onları ev işlerine ortak yapın.
Otizm tanısı konulan çocukların engelli yada hasta olmadığına değinen PSK.DAN.AYSEL ÇULCU onlar sadece içinde bulundukları durumu anlamlandırmada sıkıntı yaşayan çocuklardır dedi.
 
 1. Otizm tanısı konulan çocuklar engelli yada hasta değildir,onlar sadece içinde bulundukları durumu anlamlandırmada sıkıntı yaşayan çocuklardır.
Tüm dışa vurdukları takıntılı,tekrarlayıcı davranışlar, iletişim sıkıntıları ve fiziksel rahatsızlıkları bu anlamlandırma çabasının bir parçasıdır.
 
 2. Bu çocukların iyileşmesi ve normal yaşama adaptasyonu süre alacaktır. Kısa sürede temel sorunların çözülmesi mümkün değildir. 
 
3. Sorunların çözümü tek başına başarılabilecek bir olgu değildir. Erken yaşlarda başlanacak eğitim çalışmaları,aileye verilecek destek programları,terapi ile uygun tıbbi müdahaleler çözüme giden yolda önemli yapı taşlarıdır.
 

 4. Çocuğunuzun bu durumu sizin bir suçunuz değildir. Böyle düşündükçe çocuğunuzdan daha fazla beklenti içine girecek ve geçmişi telafi etme kaygısından kurtulmaya çalışacaksınız.

Ancak bu durum çocuğunuzu içinde bulunduğu durumu daha da zorlaştıracaktır.Bunun yerine çocuğunuzun kendine özgü yapısıyla sahiplenin.

Onun dışavurumları aslında onun sahip olduğu gizli zenginliklerin bir göstergesi.

 5.Çocuğunuz size bir eşya ya da nesneymişsiniz gibi yakşalabilir. Bu onun anlamlandırma çabalarının bir parçası. Kendinizi onun yerine koyun. Ancak unutmayın ki,bu durum sizin oluşturacağınız sağlıklı ortam ile çözüm bulacak.
 
 6. Çocuğunuzun elektronik medya,ya da aynı materyaller ile oynaması ya da zaman geçirmesi yerine yavaş yavaş onları ev işlerine ortak yapın.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergercek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.