TÜSİAD'ın ikili temasları

EKONOMİ 19.11.2023 - 11:20, Güncelleme: 19.11.2023 - 11:46 863+ kez okundu.
 

TÜSİAD'ın ikili temasları

14 Kasım'da AB Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği ve TÜSİAD ortaklığında TÜSİAD AB-Brüksel Temsilciliği binasında Cumhuriyet'in 100. yılı onuruna “Küresel zorluklar, AB ve Türkiye: İş dünyasının rolü” temalı bir resepsiyon düzenlendi.
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan başkanlığındaki TÜSİAD heyeti Brüksel ve Berlin'de üç gün süren temaslarda bulundu. Yapılan temaslarda AB-Türkiye Gümrük Birliği'nin güncellenmesi gerektiğinin altı çizildi.  Bu güncellemenin, sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda, Avrupa Yeşil Mutabakatı ve dijital tek pazar entegrasyonunu içermesinin taşıdığı önem vurgulandı. Türkiye-AB entegrasyon ortaklığının Avrupa'nın siyasi, ekonomik ve sosyal direncine katkısı ve ekonomik gelişmelere ilişkin Türk iş dünyasının görüşleri aktarıldı. Ayrıca yeşil ve dijital dönüşüm, net-sıfır sanayi dönüşümü, enerji ve gıda güvenliği, küresel ticaret gündemi ve değer zincirlerinde yapılanma konuları da görüşmelerde ele alındı. Almanya Ekonomi ve İklim Bakanlığı Avrupa Politikası Genel Direktörü Dr.Kirsten Scholl ile ikili görüşmeler gerçekleştirildi.  
14 Kasım'da AB Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği ve TÜSİAD ortaklığında TÜSİAD AB-Brüksel Temsilciliği binasında Cumhuriyet'in 100. yılı onuruna “Küresel zorluklar, AB ve Türkiye: İş dünyasının rolü” temalı bir resepsiyon düzenlendi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan başkanlığındaki TÜSİAD heyeti Brüksel ve Berlin'de üç gün süren temaslarda bulundu. Yapılan temaslarda AB- Türkiye Gümrük Birliği'nin güncellenmesi gerektiğinin altı çizildi.

 Bu güncellemenin, sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda, Avrupa Yeşil Mutabakatı ve dijital tek pazar entegrasyonunu içermesinin taşıdığı önem vurgulandı. Türkiye- AB entegrasyon ortaklığının Avrupa'nın siyasi, ekonomik ve sosyal direncine katkısı ve ekonomik gelişmelere ilişkin Türk iş dünyasının görüşleri aktarıldı.

Ayrıca yeşil ve dijital dönüşüm, net-sıfır sanayi dönüşümü, enerji ve gıda güvenliği, küresel ticaret gündemi ve değer zincirlerinde yapılanma konuları da görüşmelerde ele alındı.

Almanya Ekonomi ve İklim Bakanlığı Avrupa Politikası Genel Direktörü Dr.Kirsten Scholl ile ikili görüşmeler gerçekleştirildi.

 

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergercek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.